RUZMARIN I RAKIJA: Tretman za bolne vene, cirkulaciju i grčeve u nogama!

Odmah na početku ću vam dati recept, a nakon toga objasniti kako da koristite rakiju i ruzmarin za vene, i na koji način vam to može pomoći.
Od sastojaka nam treba:
Potrebna vam je jedna litra rakije, najbolje bi bilo da to bude loza, ali može i obična rakija, i treba vam 10 grama ruzmarina.
Stavite ruzmarin u flašu sa rakijom i ostavite da odstoji deset dana. Neka ruzmarin ostane u rakiji dokle god je ima unutra, jer ćete moći da ga koristite za masaže i obloge za vene.Poslije tih deset dana, spremni ste za tretman.

Koristi se na ovaj način: Bolne vene treba mazati rakijom i masirati dva do tri puta dnevno, po petnaest minuta. Preko noći možete i da stavljate obloge, da pamučnom krpom zavijete noge.
Rakija i ruzmarin za vene će pomoći kod grčeva nogu, poboljšaće cirkulaciju i smanjiće upalu nogu. Budite uporni i svakoga dana koristite obloge i masirajte noge. Biti će vam mnogo lakše i osjeti ćete poboljšanje. Kada se pojave proširene vene na nogama, to nije ni malo lijep osećaj. Stalno ćete imati osećaj da su vam noge teške. Vene nisu elastične kao što su bile, krv ne može da teče kao do sad, pa će biti očito kako one otiču i postaju sve bolnije i bolnije.

Ruzmarin je dobar i za liječenje, ali i kao preventiva, jer će otkloniti ove simptome, na prirodan i bezbijedan način.
Grančice ruzmarina možete kasnije i mijenjati, a stare, izvađene iz flaše, bacite. Ruzmarin osim što liječi vene, utiče i na koncentraciju i na bolje pamćenje, pa ako nađete svježeg ruzmarina, osušite ga i držite u prostoriji gdje često budete, jer njegova aroma će djelovati na Vas. Takođe možete koristiti i eterično ulje ruzmarina u dispanzeru, i uživati u njegovoj aromi i ljekovitim osobinama. A kakva su vaša iskustva sa ruzmarinom?
Pišite nam ih u komentarima!

Izvor: Biotik vodič do zdravlja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*