Svijet je oduševljen dejstvom koje ovo ima na organe! Pritisnite kažiprst i držite 60 sekundi.

Kada osjećamo bol, prvo ćemo se obratiti ljekaru ili posegnuti za kutijom lijekova!

Međutim, nakon ovog teksta, uvidjet ćete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja.

Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u tijelu na neki način povezana sa našim šakama.

1. PALAC

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaiji vašeg srca, trebali bi da se uspore.
U Akupresuri palac se odnosi na glavu, sve tocke na palcu su povezane sa glavom.

2. KAŽIPRST

Kažiprst je spojen sa debelim crijevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u želucu? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primjetiti poboljšanje.

3. SREDNJI PRST

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crijevom, krvnim i respiratornim sustavom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osjetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

4. PRSTENJAK ili DOMALI PRST

Ovaj prst ima jak utjecaj na vaše raspoloženje, pa ukoliko osjećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete imati osećaj mira i opuštenosti.

5. MALI PRST

Mali prst je povezan sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osjetitćete veliko olakšanje!

Dlanovi su spojeni sa živčanim sustavom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam se toplo preporučuje udaranje dlana o dlan (aplauz).

To će potaknuti cirkulaciju, a i vi ćete se osjećati znatno bolje!

Pogledajte video uputstvo ispod i podijelite sa prijateljima:

Probajte i vi! Ne može da škodi…

Izvor: likemag

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*