Ovo je najzdravija riba na svijetu: Može usporiti starenje, a usto štiti srce i snižava holesterol

oktori kažu da je pametno da ribu jedemo barem jednom nedjeljno, dok 2 puta nedjeljno jedemo bareno meso, a ostala 4 dana da konzumiramo obroke od povrća.

Iako svi znamo da je riba zdrava, da li znate koja je najzdravija?

Donosimo vam spisak 9 najzdravijih riba na svijetu:

Atlantski losos: Kažu da omega 3 masne kiseline koje se nalaze u crvenom mesu ove ribe mogu da utiču na biološki sat čovjeka, što znači da može da uspori naše starenje.

zubatica: Ova plava riba se smatra izuzetno korisnom za čovjeka jer sadrži obilje fosfora, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i gvožđa.

Atlantska haringa: Ova riba se smatra masnijom ribom, ali omega 3 masne kiseline koje sadrži, od velike su koristi za kardiovaskularni sistem čovjeka.

Jezerska zlatovčica: Riba koja živi u slatkim vodama. Njeno meso je masno skoro kao meso lososa, ali se ne suši kada se termički obradi.

Girice: Inćuni ili sardele su vrsta ribe koja ima toliko proteina da može da parira bilo kojem mesu. S druge strane njene kalorijske vrijednosti su male. Bogata je vitaminima i mineralima koji su potrebni čovjeku da bi normalno funkcionisao.

Skuša: Ova riba je savršena za svaku dijetu jer sadrži malo kalorija a mnogo vitamina i minerala neophodnih za ljudski organizam.

Pastrmka: Ako samo jednom nedjeljno budete jeli pastrmku možete sniziti holesterol, ojačati krvne sudove i nerve i izbjeći probleme sa pamćenjem u starosti.

Sardina: Ova mala riba se dobro apsorbuje u ljudskom organizmu i odličan je izvor proteina. Sardina sadrži čitav kompleks vitamina (A, B12, B6, D) iriblje ulje, koje snižava holesterol.

Tuna: Ova riba je puna omega 3 i omega 6 masnih kiselina što je svrstava u jednu od najkorisnijih riba.

Nikad ne štedite na kvalitetu ribe. Ako hoćete da obradujete sebe i svoju porodicu ribljim obrokom, izaberite pametno, jer nije svaka riba zdrava. Postoje one koje se masovno proizvode i pune su otrovne žive, prenosi Novosti Magazin.

( LijekizPrirode.com )

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*