Svaka žena treba da pojede kašičicu dnevno: Magični prah leči kosti i upale, reguliše hormone!

U kineskoj medicini koriste ga više od dve hiljade godina kao sredstvo za bolje celokupno zdravlje, protiv starenja i za dugovečnost

Borov polen je jedan od najboljih darova prirode.

Ima širok spektar zdravstvenih svojstava i veomaje dostupan u prirodi. Zdrav je da se konzumira u neograničenim količinama, a rezultati su vidljivi veoma brzo.

U kineskoj medicini koriste ga više od dve hiljade godina kao sredstvo za bolje celokupno zdravlje, protiv starenja i za dugovečnost. Naravno, vrlo je važno da je reč o polenu koji nije zagađen, već prikupljen u što je moguće čistijoj borovoj šumi.

Polen sa borova najatraktivniji je za prikupljanje u proleće, ali se može pronaći i u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. Neverovatno je da on u sebi sadrži više od 200 bioaktivnih hranljivih materija.

Ovo su neke od ključnih karakteristika borovog polena

Sadrži svih 8 osnovnih aminokiselina ili proteina, kao i raznovrsnih­ esencijalnih amino kiselina– sadrži skoro sve vitamine iz B kompleksa– sadrži vitamine D2 i D3, a vitamin D3 se inače jako retko sreće u biljkama– bogat je polisaharidima– dobro je sredstvo za detoksikaciju, a ima i sposobnost dekalcifikacije tela i poboljšanja fleksibilnosti zglobova i vezivnogtkiva– utiče na poboljšanje imunog sistema– podržava rad žlezda endokrinog sistema i hormonsku ravnotežu– može smanjiti osetljivost na bol

Ublažava jaka zapaljenja– idealan je dodatak ishrani, štiti od gripa i prehlade– reguliše holesterol– ima zaštitna svojstva od radioaktivnog zračenja– ima jaka antioksidativna svojstva– reguliše nivo testosterona i kod žena i kod muškaraca– reguliše nivo hormona i olakšava menopauze kod žena– pojačava libido– poboljšava metabolizam– pomaže u regulisanju kilaže

Kako koristiti borov polen?

Sveže prikupljen polen može se dodavati jelima, mleku, jogurtu, šejkovima ili sokovima. Kupljen u prodavnici u praškastom obliku ,dnevno se može konzumirati jedna kašičica pomešana sa medom.Preporučljivo ga je uzimati ujutro pre doručka.

Najbolje od svega je što se borov polen može koristiti neograničeno dugo, a rezultati su vidljivi već posle mesec dana svakodnevne upotrebe. Nema nikakvih nuspojava i potpuno je bezbedan zaupotrebu, osim što ne bi trebalo da ga koriste osobe koje su alergične na polen.Karfiol dokazano štiti od raka i bolesti srca: Ali samo ako se spremi ovako!

izvor: staimainace.blogspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*