Stavite crni i bijeli luk u čarape i prespavajte u njima: Preporodiće vam tijelo, pogledajte i kako

Na stopalima se nalazi oko 7.000 nervnih završetaka koje tokom dana često zapostavljamo, pokušavajući da postignemo sve dnevne obaveze.

Predstavnici kineske medicine smatraju da su stopala najznačajniji faktor kroz koji možete uvideti u kakvom je stanju vaše zdravlje. Oni su direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, a sve zahvaljujući meridijanima koji se u njima nalaze i prolaze kroz cijelo tijelo.

Crni i bijeli luk imaju moć upijanja mnogih bakterija, pa su dobri čistači organizma. Alternativna medicina savjetuje da njima izvršite detoksikaciju organizma, tako što ćete iseći crni i bijeli luk na komade i staviti ih u čarape, pred spavanje. Na stopalima se nalazi oko 7.000 nervnih završetaka koje tokom dana često zapostavljamo, pokušavajući da postignemo sve dnevne obaveze.

Stoga, jedan od najefikasnijih načina za otvaranja tih nervnih završetaka koji vode ka cijelom tijelu, jeste upravo pomoću luka. Luk, s druge strane, čisti kožu, a njegova fosforna kiselina (zbog koje plačemo prilikom sjeckanja luka) u krvotoku čini prava čuda. Ona je glavna u čišćenju organa i ubijanja toksina

U staroj Engleskoj, poznat ritual čišćenja vazduha od mikroba podrazumjevao je upotrebu soka crnog i bijelog luka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*