Sad ga ima na svakom koraku – CVIJET OVE BILJKE RJEŠAVA SVE PROBLEME SA ZATVOROM: Evo kako se koristi, morate dobro paziti

Bagrijem cvjeta od aprila do kraja maja, pa čak i juna. Cvijet treba da se bere neposredno prije otvaranja, a list dok je još mlad

Bagremov cvijet sadrži vitamin C, eterično ulje, šećer, smolu i tanine, dok su semenke bogate proteinima, ugljenim hidratima, vitaminima A, B1, B2, B6, C, kao i magnezijumom, cinkom, gvožđem i fosforom.

Uslijed velikog bogatstva hranjivim i korisnim materijama, bagrem se u narodnoj medicini koristio za mnoge stvari. Bio je u upotrebi kod lečenja virusa, grčeva, kožnih oboljenja i lošeg varenja.

Zatim, korišćen je i za snižavanje temperature, ublažavanje osećaja pečenja u želucu i pojačava izlučavanje mokraće iz tijela.

Ukoliko imate problem sa zatvorom, možete u ishranu uvesti bagremov cvijet.

Ipak, kod upotrebe bagrema treba biti oprezan. Najbolje je da se posavjetujete sa nekim ko već ima iskustva sa korišćenjem ove biljke, ili sa ljekarom.

Treba da se pazite stare kore bagrema, jer ona može da bude otrovna. Ista je priča i sa sjemenkama i lišćem ovog drveta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*