MUDRI ANDREJ ŽIVEO JE 104 GODINE – JEDITE OVO POVRĆE, HODAJTE BOSI I PIJTE 1 MOĆAN ČAJ: Saveti koji će vas preporoditi!

Saveti za zdravlje i srećan život Ukrajinca koji je živeo104. godine – svaki možete lako primeniti!

Andrej Voron živeo je 104 godine, život je proveo u jednom ukrajinskom selu, a tajna njegove dugovečnosti zainteresovala je mnoge naučnike. Njegovo iskustvo može služiti svima, a ne zasniva se samo na fizičkom zdravlju i zdravim navikama, već i na psihologiji i negovanju duše. Evo koje nam je lekcije ovaj mudar i dugovečan starac ostavio, prateći njegove principe života, možemo se približiti 100. rođendanu

1. Naučite da vidite sve živo oko sebe i radujte se svemu – travi, drveću, pticama, životinjama, zemlji, nebu. Gledajte ih očima punim ljubavu i pažljivim srcem – i otkrićete takvo znanje koje nećete pronaći u knjigama. I videćete sebe u njima – ukroćene i obnovljene.

2. Barem nekoliko minuta dnevno u bilo koje vreme stojite bosi na zemlji. Dajte telu zemlju dok ga ona ne pozove.

3. Potražite priliku da budete blizu vode. Ukloniće umor i negativne misli.

4. Pijte čistu vodu kad god je to moguće, bez čekanja da ožednite. Ovo je pravi lek. Tamo gde me sudbina nije odvela, prvo sam potražio bunar ili izvor.

5. Svaki dan treba da imate povrće na stolu. Hranljivo povrće koje je toplo i puno sunca. Na prvom mestu – cvekla, nema bolje hrane na zemlji. Zatim – pasulj, bundeva, bobice, šargarepa, paradajz, paprika, spanać, zelena salata, jabuke, grožđe, šljive.

6. Bolje je ne jesti meso, je ono u sebi nosi tuđu bol koju ne treba da preuzmete na sebe, a mi nismo predatori.

7. Loša hrana – kobasice, prženi krompir, kolačići, slatkiši, konzervirana hrana, kiseli krastavci. Moja hrana su žitarice, pasulj, začinsko bilje. Predatori jedu meso i ceo dan leže lenji, a konj po ceo dan vuče teret ir adi, a jede zob. Skakavac se hrani travom i ima snagu da leti.

8. Bolje je jesti šaku, hrane ali često. Da bih jeo manje, pijem puno vode i kompota, jedem grubu hranu i sirovo povrće. Od četvrtka uveče do petka uveče ne jedem ništa, samo pijem vodu.

9. Post je najveća blagodat. Ništa me ne snaži i ne podmlađuje kao post. Kosti postaju lake, poput ptica, a srce veselo. Sa svakim većim postom postajem sve mlađi za nekoliko godina.

10. Sunce izlazi i zalazi – za vas. Posao se obavlja nakon izlaska Sunca. Navići ćete se na to i bićete jaki telom i zdravi duhom. A mozak se bolje odmara i posvetljuje snu tokom noći. Takve navike imaju monasi i ratnici.

11. Dobro je usred dana da odspavate pola sata na leđima kako bi vam krv osvežila glavu i lice. Loše je spavati nakon jela, jer tada krv postaje gusta i masti se nakupljaju na sudovima.

12. Sedite manje, ali dovoljno spavajte.

13. Pokušajte da budete više na otvorenom. Naučite da živite u hladnoj prostoriji. Dovoljno je da su noge i ruke tople, ali glava hladna. Telo se rasipa i stari od vrućine.

14. Ojačajte slabo i prehlađeno telo biljem. Šaka začinskog bilja, bobica, lišća, grana ribizle, maline, jagode popari se ključalom vodom i pije ceo dan. Zimi ćete od ovoga imati veliku korist.

15. Ne zaboravite na orahe. Orah je poput našeg mozga, ima moć. Dobro je dnevno konzumirati kašičicu putera od oraha.

16. Budite ljubazni i obzirni prema ljudima. Od svakog od njih možete naučiti nešto. Ne pravite od ljudi neprijatelje ili prijatelje i onda od njih nećete imati problema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*