KADA POPIJETE OVO DESIT ĆE SE ČUDO: Potopite SUHO GROŽĐE u vodu i ostavite da odstoji 24 sata

Rješenje i za one koji ne vole suvo grožđe – njegova voda ima sasvim drugačiji ukus. Osim što ih stavljamo u razne kolače, možda ste do sada čuli koliko je zdravo pojesti nekoliko bobica suvog grožđa, jer tako možete sprečiti kardiovaskularne bolesti, regulisati novu masnoća u krvi i još mnogo toga.

Evo za šta je sve dobro suvo grožđe:

– Veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljenih hidrata.

– Prirodni diuretik prepun vlakana koja pomažu boljem radu probave.

– Podstiče bolju cirkulaciju krvi.

– Sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala.

– Pomaže sprečavanju raka debelog crijeva.

Osim konzumiranja plodova, pronašli smo još jedan sjajan način da konzumirate suvo grožđe. Naime, voda sa grožđicama može biti izuzetno dobro prirodno piće sa višestrukim pozitivnim svojstvima.

Sve što treba da uradite jeste da potopite malo suvog grožđa u vodu na 24 sata, procijedite i tokom cijelog dana pijuckate ovz ukusnu tečnost. Ovo je idealan način konzumiranja za one koji zapravo ne vole suvo grožđe, jer je ukus potpuno drugačiji.

Ovo su svojstva vode od suvog grožđa:

– Riznica vitamina i minerala

– Pomaže suzbijanju nečistoća i otpada iz organizma

Pomaže detoksikaciju jetre

– Omogućava dobro varenje hrane.

Zbog svojih bioflavonoidnih svojstava, grožđice puštaju svoje blagotvorne nutrijente koji se prenose u vodu i postaju snažan antioksidans.

Recept:

Prvo operite šolju suvog grožđa. Zagrijte 750 ml vode, ali sklonite prije nego što prokuva. Sada dodajte grožđice i ostavite da stoji 15 minuta.

Procijedite i operite čistom vodom sa sobne temperature. U lonac stavite 1 litar filtrirane vode i prokuvajte, pa sipajte vodu u činiju s grožđem. Pustite da stoji 24 sata u frižideru i sutradan pijte.

Izvor: kucnilekar.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*