EVO KAKO DA SPASITE ČOVJEKA OD MOŽDANOG UDARA: Treba vam samo 1 stvar

Kada osoba dobije moždani udar, mozak ne dobija dovoljno kiseonika, što dovodi do smrti moždanih ćelija. Takva situacija zahteva hitnu medicinsku pomoć!

Evo nekoliko savjeta kako spasiti nekoga ko je doživio moždani udar. Najvažnije je da ne pomjerate osobu koja ima moždani udar.

Uzmite medicinsku iglu, ali ako je nemate, pomoći će vam obična. Ako koristite običnu iglu, obavezno je sterilišite (držite iglu iznad vatre) prije nego što je upotrijebite. Kada je igla sterilisana, probodite joj vrhove svih 10 prstiju ispod noktiju povrijeđene osobe.

Ako nema krvi, zategnite kožu i pritisnite jače da krv počne da teče. Nakon što izbodite svih 10 prstiju i oni počnu da krvare, primijetićete da se pacijent vraća u normalu.

Masirajte pacijentove uši dok ne postanu crvene, a za bolju cirkulaciju ubodite svaku ušnu školjku dva puta dok se ne pojave dvije kapi krvi. Sačekajte da se pacijent stabilizuje, a zatim ga odvedite u bolnicu.

Ne primoravajte pacijenta da sjedne, jer to može prouzrokovati pad krvnog pritiska, pa je bolje da budete u ležećem položaju. Ovo je tradicionalna kineska metoda koja se koristi godinama.

Kineski stručnjaci tvrde da je ova metoda 100 odsto efikasna i da zaista može pomoći da se neko spasi moždanog udara. Moždani udar je drugi vodeći uzrok smrti na svijetu. Dakle, dobro zapamtite ovu metodu, jer nekome možete pomoći i spasiti život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*