ZNATE LI ZAŠTO JE DOBRO PITI RAKIJU: Evo neosporivih argumenata zašto je ovo piće dragocjeno…

Zašto je ovo piće dragocjeno…

Piti rakiju nije samo svojevrsni dokaz muškosti, niti u slučaju da pijete kvalitetnu rakiju statusni simbol, piti rakiju može donijeti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, ukoliko se ne pretjeruje s količinama.

U narodnoj percepciji ispijanje rakije je svojevrsni dokaz muškosti, ali piti rakiju može donijeti i nekoliko zdravstvenih prednosti – naravno, nikada ne pretjerujete s količinama.

Produžuje životni vijek:

Prevelike količine rakije, i bilo kojeg drugog alkohola, će vam definitivno skratiti životni vijek, ali umjerena količina vam ga može produžiti.

I to zbog toga što antioksidansi pomažu u borbu protiv radikala koji su glavni uzrok starosti.

Oslobađa od stresa:

Stoga, ukoliko vas bolja polovica ili bilo tko napadne radi druženja s rakijom, iznesite joj jedan od ovih argumenata.

Ukoliko je pijete u umjerenim količinama, rakija djeluje na živčani sistem, tako da vas opušta. Ponavljamo – samo ukoliko je pijete u umjerenim količinama.

Smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara:

Odlična stvar kod rakije je ta što spriječava stvaranje naslaga holesterola u vašem kardiovaskularnom sistemu, te vam pomaže da se smanji količina kolesterola.

A sve to u konačnici drastično smanjuje opasnost srčanog i moždanog udara.

Pomaže u prevenciji prehlade:

Vjerojatno niste znali da rakija može poslužiti kao odličan sirup za kašalj.

Isto tako alkohol pomaže da ubije sve bakterije u grlu. Najbolji efekt ćete postići ako ga pomiješate s toplom vodom i limunom.

Ne deblja:

Evo odličnog argumenta – za razliku od gaziranih, pa čak i nekih „prirodnih“ sokova, rakija je alkohol s malim brojem kalorija! Ispijanjem rakije smanjujete kolesterol u krvi i ne podižete kilažu. Budite zdravi!!

Izvor: frontslobode

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*