ZLATA VRIJEDNA MJEŠAVINA KOJA ĆE VAS PREPORODITI: Moćan domaći antibiotik od samo 2 sastojka

Mnogo vijekova med je poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Isto se može reći i za kurkumu, samo što je ova druga stekla veću popularnost u azijskim zemljama. Šta se dešava kada pomešate ovu divnu hranu

Dijelimo sa vama divan recept za „zlatnu mjiješavinu“, koja će zameniti mnoge lijekove, ojačati imunološki sistem i uštediti mnogo novca!

Kurkuma i med, glavni sastojci zlatne mješavine, izuzetno su efikasni u liječenju upalnih i zaraznih bolesti. Ova mješavina je odličan lijek za jačanje imuniteta i prevenciju raka i ne može biti lakše da se napravi.

ZLATNA MJEŠAVINA – KURMUMA I MED

Sadtojci:

– 100 g meda
– 1 kašika kurkume

Ukoliko želite možete dodati još:

– 1 prstohvat crnog bibera
– 2 kašike jabukovog sirćeta
– 1 kašičica limunove korice

Kombinujte kurkumu, jabukove sirće i biber. Dodajte koricu limuna i med. Dobro mješajte dok sve ne postane glatko. Inače, crni biber se dodaje da bi se ubrzala apsorpcija kurkume, što je i naučno dokazano. Neophodno je čuvati ovu divnu mješavinu u tegli sa poklopcem i uvijek u frižideru!

KAKO SE KORISTI ZLATNA MJEŠAVINA

Za prevenciju prehlade, sezonskih alergija i za antikancerogeni efekat potrebno je konzumirati 1 kašičicu “Zlatne mješavine” svakog jutra. Ako osjetite da ćete se razboljeti, ova mješavina će vam sigurno dobro doći!

Konzumirajte 1/2 kašičice mješavine svaki sat u prva 2 dana bolesti. Zatim 1/2 kašičice svaka 2 sata 3. i 4. dana bolesti. Dok simptomi bolesti potpuno ne nestanu, neophodno je koristiti takav lijek 3 puta dnevno.

I što je najvažnije, pravilno koristite mješavinu. Morate staviti gotovu mješavinu u usta i sačekati dok se sama ne otopi. Nakon konzumacije, nepoželjno je odmah piti vodu ili ispirati usta.

Zlatnu mješavinu možete jesti i za doručak, namazati na krišku hljeba ili dodati čaju, ali samo ona treba da bude na sobnoj temperaturi.

Izvor: dnevni.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*