ZAŠTO LUK PEČEM U RERNI NAJMANJE JEDNOM SEDMIČNO! JEDINSTVENI LIJEK

Luk ima snažno antibakterijsko dejstvo, svi znaju za to. Sok od svježeg luka sa medom liječi bronhitis i upalu pluća, ublažava napade kašlja. On pomaže kod bolova u uhu i može čak da snize tjelesnu temperaturu kada se nanese na noge.

Ali malo ljudi zna da su korisni ne samo svježi, već i pečeni luk. Tokom toplotne obrade ne gubi korisna svojstva, već naprotiv!

LUK PEČEN U RERNI

Pečeni luk će vam pomoći da se nosite sa dugotrajnim ranama! Luk treba da pečete direktno u kori i nanosite na bolna mjesta dok vam ne bude bolje, prenosi portal “Dnevni.rs“.

Pečeni luk treba da koristite za liječenje akni. Topao oblog od luka treba držati na problematičnom mestu 20 minuta dnevno. Vrlo brzo akne će nestati!

Čak i hemoroidi mogu da se izliječe zahvaljujući luku pečenom u rerni! Obloge od luka imaju dezinfekciona svojstva i pomažu kožnim tkivima da se brzo obnavljaju.

Pečeni luk treba češće da jedu svi koji imaju problema sa zgrušavanjem krvi. Poslije srčanog ili moždanog udara, preporučuje se svakodnevno jesti takav luk!

Veoma je važno da na ovaj način uvedete luk pripremljen za ljude koji pate od dijabetes melitusa ili imaju predispoziciju za porast šećera u krvi. Možete jesti luk i pored glavnih jela, ili ga jesti na prazan stomak svako jutro.

Efekat je primjetan u roku od sedam dana, a sve zahvaljujući divnom sastavu ovog povrća: sumpor i gvožđe u pečenom luku pomažu u normalizaciji nivoa glukoze u krvi i pospješuju pravilno funkcionisanje pankreasa i jetre.

Kada jedu pečeni luk, stanje pacijenata sa hipertenzijom i aterosklerozom se poboljšava. Luk pomaže krvnim sudovima da se očiste, oslobode aterosklerotskih plakova i spriječavaju nagle skokove krvnog pritiska.

Nije ni čudo što mi se ukus pečenog luka uvijek toliko dopao u raznim jelima! Poslije pečenja u rerni, esencijalna ulja samo nestaju iz luka, što svježem luku daje specifičan ukus i miris. Ali njegova korist ostaje…

Izaberite luk srednje veličine za pravljenje ljekovitog pečenog luka – on sadrži najveću količinu zdravih vrijednosti!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*