Umrla mlada veganska influencerica: Jela samo voće i sjemenke

Influencerica koja je promovirala sirovu vegansku hranu preminula je od gladi i iscrpljenosti.

Zhanna Samsonova (40), poznata i kao Zhanna D’Art, bila je popularna influencerica koja je živjela u jugoistočnoj Aziji i promovirala sirovu vegansku prehranu. Njezina prehrambena rutina posljednjih pet godina uključivala je isključivo voće, klice sjemenki suncokreta, voćne frapee i sokove, piše Daily Mail.

No, prema tvrdnjama njezinih prijatelja, Zhannine prehrambene navike postale su zabrinjavajuće restriktivne u posljednjih nekoliko mjeseci. Njezina majka, Vera Samsonova, u intervjuu za ruske novine Večernjaja Kazan izjavila je da je Zhanna preminula 21. srpnja od “infekcije slične koleri”, koja je bila pogoršana “iscrpljenošću tijela veganskom prehranom”. Službeni uzrok smrti još nije potvrđen jer obitelj pokušava vratiti tijelo u Rusiju.

Zhannina majka nije odobravala kćerkin ekstremni način prehrane i pokušavala ju je uvjeriti da uvede uravnoteženije prehrambene navike, no Zhanna je odbijala promijeniti svoj način prehrane.

Prema izvještaju prijatelja koji želi ostati anoniman, prije nekoliko mjeseci vidjeli su Zhannu na Šri Lanki i primijetili da izgleda iscrpljeno. Pokušali su je poslati kući na liječenje, ali je opet pobjegla. Kada su je vidjeli na Phuketu, bili su šokirani njezinim stanjem.

Zhanna je bila na veganskoj prehrani oko 10 godina, počevši s povremenim konzumiranjem ribe i mliječnih proizvoda. Međutim, tijekom godina njezina prehrana postala je sve restriktivnija. Prema tvrdnjama jedne prijateljice, posljednjih sedam godina jela je samo durian, voće poznato po jakom mirisu.

Zhanna je na Instagramu imala gotovo 10.000 pratitelja, a objavljivala je fotografije i videe “šarenih jela”, uključujući salate, kolače i veganske hamburgere. U jednoj od posljednjih objava, objavljenoj 7. lipnja, izrazila je uzbuđenje zbog sezone voća na Tajlandu i rekla da je “vrijeme za debljanje”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*