SVAKI DAN POJESTI PO JEDAN LIST – ČINI ČUDSVAKI DAN POJESTI PO JEDAN LIST – ČINI ČUDA U ORGANIZMU: Evo kako se pravilno koristi…A U ORGANIZMU: Evo kako se pravilno koristi…

Evo kako se pravilno koristi…

Porijeklom je iz Meksika, čudesna biljka čuvarkuća raste svuda: po stijenama, krovovima, zidovima, u kući u saksijama. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža dosta.

Poznato je koliko je čuvarkuća djelotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede.

Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili svježe iscijeđen sok blagotvorno djeluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pjege, kao i na bolna mjesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću umjesto obloga pojedemo.

Pokazalo

se da je čuvarkuća naročito djelotvorna ako se kombinuje sa medom i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

300g isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomiješajte sa 500g meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma. Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova i ovdje treba pripaziti i prije konzumiranja konsultovati se sa svojim ljekarom.

Izvor: net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*