SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA OVU CAKU: Dodajte 1 tajni sastojak i bijelo meso više nikada neće biti suho

Bijelo meso je najzdravije ako se kuha, a interesantno je da 80% kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti. Njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine, a visoka količina proteina koju sadrži pomaže telu da izgradi mišiće. To nije jedina prednost bijelog mesa. Naime, ono ne sadrži ugljene hidrate i zbog toga je njegov glikemijski indeks ravan nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuhano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.

Belo meso je suho i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuhate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus. Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuhano bijelo meso uvijek bude sočno i ukusno. Prije nego što krenete sa kuhanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa. Ova dva savjeta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti. U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite prije nego što dodate bijelo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.

novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*