Šetnja po zimi je smrt za depresiju i višak kilograma

Svježi zrak i kretanje, a možda i malo sunca, korisni su za zdravlje i raspoloženje.U nastavku su benifiti od hodanja zimi.

1. Dizanje s kauča:

Hodanje je jeftino i lako. Te dvije stvari neka vam budu prvi poticaj da njime zamijenite popodnevno ležanje na kauču. Još bolji poticaj da se bacite na hodanje je činjenica da su i znanstvenici uvidjeli čitav niz prednosti koje ima tek 150 minuta fizičke aktivnosti tjedno, koja može biti umjerena ili jača, ovisno o vašim mogućnostima.S druge strane sjedilački način života koji uključuje kauč sa sobom nosi čitav niz negativnih posljedica.

2. Sagorijevanje kalorija:

Hodanje na nižim temperaturama pomoći će vam da sagorite više kalorija jer vaše tijelo napornije radi da ostane zagijano.Jedna studija pokazalo je da vrijeme prevedeno na niskim temperaturama može povećati sagorijevanje kalorija i do 30 posto.

3. Stvaranje zdrave navike:

Dok ćete od vježbanja u teretani možda vrlo brzo odustati, hodanje je aktivnost zahvaljujući kojoj se lakše stvaraju zdrave navike – jer dok šetate vi istovremeno uživate u prekrasnoj prirodi i svježem zraku. I dok uživate u pogledu, broj prijeđenih koraka i potrošenih kalorija samo raste.

4. Duži život:

Ako svaki dan odvojite 20 minuta za brzo hodanje, značajno smanjujete šanse za prijevremenu smrt. Pokazala je to studija provedena na sveučilištu Cambridge koja je obuhvatila 334 hiljade odraslih Evropljana. Dovoljno je i skromno povećanje tjelesne aktivnosti da poboljšate vaše zdravlje i produljite život.

5. Pomaže u borbi s depresijom:

Nakon blagdanskog blještavila, kod mnogih ljudi javlja se zimska depresija, a jedan od načina borbe s njom je i hodanje. Naime, u slučaju depresije preporučuje se što više vremena provoditi na otvorenom. Ako ste među onima koji su nakon blagdana potpuno potonuli, neka dio vašeg života postanu šetnje, po mogućnost na lijepim lokacijama, u prirodi što će biti dodatan plus.Izvor: aura

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*