Šaka badema za ublažavanje bolova: U čemu je tajna ovog prirodnog aspirina

Glavobolja je bolest modernog čovjeka koju nerijetko uzrokuje ubrzan tempo života, stres, umor i općenita preopterećenost. U nedostatku boljih rješenja, ljudi posežu za tabletama koje bi trebale odagnati bol.

Međutim, često se događa paradoks, nakon nekog vremena gutanja tableta, vaše tijelo više ne reagira i bol ne nestaje. I onda dolazite do zida, možete isprobavati druge tablete i nastaviti s trovanjem svog organizma ili okrenuti se drugim, prirodnim rješenjima.

Glavni sastojak jedne od najpoznatijih tableta za glavu – aspirina, jest salicin. Ono što je manje poznato je da tu supstancu sadrži jedan poznati orašasti plod koji je svima lako dostupan. Radi se o bademu koji je prirodni aspirin, a što je najbolje – od ovog lijeka, nuspojava nema!

Šaka badema vrlo će lako zamijeniti vaše tablete protiv bolova jer badem sadrži salicin u velikim količinama. Osim što će vam ovi orašasti plodovi odagnati glavobolju, dobri su za organizam jer sadrže i visoku razinu magnezija koji je bitan za bolju opskrbu kisika u tijelu.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*