PRITISNITE SREDNJI PRST I DRŽITE 60 SEKUNDI: Cijeli svijet je oduševljen dejstvom koje ovo ima na organe!

Kada osjećamo bol, prvo ćemo se obratiti ljekaru ili posegnuti za kutijom liekova!

Međutim, nakon ovog teksta, uvidjet ćete da nije potrebno trovati se hemijom, niti čekati u punim čekaonicama doma zdravlja.

Sve poznatija metoda – refleksologija, tvrdi da je svaka tačka u tijelu na neki način povezana sa našim šakama.

Palac

Palac je spojen sa srcem i plućima. Ukoliko otežano dišete, protrljajte palac i povucite ga. Kao rezultat, otkucaiji vašeg srca, trebalo bi da se uspore.

Kažiprst

Kažiprst je spojen sa debelim crijevom i želucem. Patite li od zatvora ili bolova u stomaku? Pritisnite kažiprst, protrljajte ga u trajanju od 60 sekundi, a potom ga povucite. Vrlo brzo ćete primjetiti poboljšanje.

Srednji prst

Srednji prst je povezan sa srcem, tankim crijevom, krvnim i respiratornim sistemom. Ispružite prst i protrljajte ga svaki put kada tokom putovanja osjetite mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu.

Prstenjak

Ovaj prst ima jak uticaj na vaše raspoloženje, pa ukolik osjećate da ćete pasti u depresiju, masirajte ovaj prst i ubrzo ćete osjetiti osjećaj mira i opuštanja.

Mali prst

Mali prst je povezana sa bubrezima, čak i sa glavoboljom i bolom u mišićima na vratu. Masirajte mali prst i osjetićete veliko olakšanje!

Dlanovi su spojeni sa nervnim sistemom, pa ako želite da zaštitite svoje psihičko zdravlje, onda vam toplo preporučujemo pljeskanje dlanovima.

Probajte i vi! Ne može da škodi…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*