“Prirodna Čarolija za Srce: Limun, Bijeli Luk i Sirće – Mješavina koja Čisti i Otklanja Srčane Blokade”

Izuzetno moćan recept…

“Limun i Bijeli Luk: Neprocjenjive Blagodati za Vaše Zdravlje

Mješavina limuna i bijelog luka često se povezuje s dodavanjem okusa ribi ili izradom domaćeg dresinga za salatu. No, ovdje nećemo razgovarati o tim uobičajenim kulinarskim primjenama.

Umjesto toga, usmjereni smo na istraživanje izuzetne zdravstvene vrijednosti ovih dviju namirnica, koje se smatraju među najzdravijim namirnicama na svijetu. Limun i bijeli luk obiluju zdravim hranjivim tvarima i pružaju niz blagodati za ljudsko tijelo.”

Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga.

Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili prirodna rješenja umjesto toga. Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primjer, konzumiranje više bijelog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Mešavina limuna sa bijelim lukom- savršena za čišćenje srčanih blokada:

Metoda 1:

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira (isitniti đumbir i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja soka bijelog luka (isitniti bijeli luk i nacijediti potreban sok)

– 1 šolja jabukovog sirćeta

Uputstva:

Prvo, morate pomiještati sve gore navedene sastojke i kuhati ih pola sata.

Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mješavinu da se ohladi.

Kada se ohladi, treba umiješate 3 šolje prirodnog meda.

Trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Kako se koristi:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese, svakoj jutra, prije doručka.

Metoda 2:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

Uputstva:

Stavite sve sastojke u blender i izblendirajte. Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuhajte do ključanja i ostavite da se kuha još 5 minuta.

Zatim, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se hladi, procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Kako se koristi:

Treba da pijete 50 ml dnevno 3 nedjelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedjelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50 ml svaki dan 3 nedelje.

Napomena:

Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 mjeseci.

Metoda 3:

Evo šta treba da uradite – prvo treba da stavite 3 limuna i 15 čehnova bijelog luka u blender. Onda bi trebalo da dolijete vode po potrebi i izmješate.

Napomena:

Ako želite, možete dodati malo šećera radi ukusa. Sipati smjesu u metalnu šerpu. Zatim treba da ponovite isti proces sa ostala 3 limuna i 15 čehnova bijelog luka. Kada ste završili sa drugom smjesom, trebalo bi da dodate litar vode u blender i sipate ovu vodu u šerpu.

Zatim stavite šerpu na šporet i ostavite da proključa. Kada počne da ključa, smanjite na umjerenu vatru i kuhajte 5 minuta. Kada je gotovo, procijedite smjesu i sipajte u drugu posudu. Sada, kada je sva tečnost u posudi, ostavite je da se ohladi.

Kada se smjesa ohladi, koristite cjediljku i lijevak da je sipate u staklene boce. Možda će biti potrebno neko vrijeme da mješavina prođe kroz cjediljku.

Dobićete otprilike oko 3 do 4 litra ovog lijeka. Potrebno je da flaše čuvate u frižideru.

Zapamtite:

Nemojte koristiti plastične boce. Plastične boce sa toplom ili vrućom tečnošću u njima mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Plastične čestice iz boce ulaze u tečnost. Savjetujemo vam da koristite samo staklene flaše.

Kako se koristi:

Prvo, treba da pijete 1 šolju ovog lijeka, svaki dan 3 nedelje. Zatim treba da napravite nedjelju dana pauze. Poslije 1 nedjelje pauze, treba da pijete 1 šolju svaki dan još 3 nedelje.

Napomena:

Ovaj metod je izuzetno moćan, tako da preporučujemo da ga radite samo jednom godišnje, ili kad god želite, ako mislite da je prošlo dovoljno vremena između tretmana.

Možete da zagrijete tečnost ako želite, ili čak i da dodate malo vode ili leda za osvježavajuće ljetnje piće. Ne brinite za miris bijelog luka, jer ga limun neutrališe. I najbolja stvar u vezi ovog lijeka je da ga je veoma jednostavno i lako napraviti i neće vas koštati previše novca.

Definitivno treba da probate neke od ovih domaćih lijekova za čišćenje srčanih blokada. Nećete zažaliti. Hvala na čitanju i ne zaboravite da ga podijelite sa svojim prijateljima i porodicom.

Izvor: webtribune

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*