NE BACAJTE TEKUĆINU OD KISELIH KRASTAVACA: To je prava ‘riznica’ zdravlja!

Većina osoba izlije u odvod tekućinu u kojoj su se kiselili krastavci, nakon što pojedu i posljednji plod iz staklenke. No, jeste li znali da se ova tekućina može ponovo iskoristiti?

Ona ima i dodatne blagodati, smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, štiti od prehlade, a ubija i štetne bakterije u želucu. A može se koristiti i kao:

Sastojak za marinadu

Planirate ispeći savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u tekućini od kiselih krastavaca! Kiselost tekućine će prodrijeti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.

Zamjena za ocat

Umiješajte malo ove tekućine dresingu koji ćete potom preliti preko omiljene salate.
Brzopotezno kiseljenje povrća
U tekućinu od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćene cvjetače, mrkvi ili crvenih paprika, pa tako pohranite u hladnjak na nekoliko sati i osigurajte si kiselo povrće.

Dodatak za koktele

Ako pripremate koktel koji traži nešto maslinovog soka, isti možete zamijeniti s tekućinom od kiselih krastavaca. U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams Punkufer doznaje da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje shootersa viskija i tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude.
Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca – što se nazva „pickleback“, a upravo je to u brojnim američkim barovima specijalitet kuće.

izvor dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*