LOVOROV LIST: SPAŠAVA SRCE, LIJEČI URINARNE INFEKCIJE, SMIRUJE PSIHU!

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, liječi disajne puteve…

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima, prenosi “24sata“…Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tijelo, riješava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

– Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu djeluje smirujuće na tijelo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi prije spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

– Tjera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti svježe ili suhe listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To liječi alergije i astmu.

– Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

– Dobar je za probavu – stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

– Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tijela.

– Liječi upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

– Kod urinarnih infekcija – pomiješajte prah od lovora sa mlijekom i pijte. Radi se o starom receptu za rješavanje ovih problema.

Izvor: ReceptiiSavjeti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*