Kažu da je najjači antibiotik iz prirode, da detoksikuje, čuva srce i jača imunitet: Dodajte samo prstohvat ovoga u ručak

Veoma zdrav začin, poboljšava izgled i ukus jela!

Kurkuma je začin za koji se često kaže da je eliksir zdravlja! Zajedno sa medom daje savršenu kombinaciju za dobro zdravlje i to u svakom smislu. Mješavina kurkume i meda liječi prehladu, kašalj, akne, upalu grla i svakodnevnim korišćenjem možemo produžiti život, prenosi “Srbija danas“.

Kurkuma ima antivirusna, protivupalna, antimikrobska i antiseptička dejstva, dok je med odličan za imunitet. Često se i kaže da su kurkuma i med bolji lijek od antibiotika. Kurkuma i med uništavaju sve bakterije u organizmu, a da ne ošteti crijevnu floru.

Kombinacija kurkume i meda je efikasna za liječenje mnogih tegoba vezanih za stomak kao što su gasovi, probavne smetnje, čir na želucu i stomačne tegobe.

Napravite ljekoviti napitak “zlatni med”.

I kurkuma i med imaju svoje jake strane tako da u kombinaciju dobijamo najjači antibiotik “zlatni med”!

Recept je jednostavan

Potrebno je da jednu punu kašiku kurkume razmutite u 100 grama meda. Lijepo promiješajte i smjesu čuvajte u staklenoj teglici, uzimajte po malo svaki dan.

Veoma je bitno da koristite čistu kurkumu koja nije pomiješana sa drugim začinima.

Napomena: Zlatni med ne bi trebalo da konzumirate ukoliko pijete lijekove. Najbolje je da se posavjetujete sa ljekarom. Takodje, kurkuma se ne preporučuje osobama koje imaju bolesti žuči I osobama sa niskim pritiskom. Ukoliko se uzima u većim količinama, kurkuma može dosta da snizi pritisak, ali isto tako I da prorijedi krv.

Mješavinu kurkume i meda možete napraviti kod kuće i konzumirati redovno kako biste poboljšali vaše zdravlje i zaštitili se od najčešćih bolesti!

Napravite odličnu masku za lice

Kada je u pitanju njega kože, kurkuma i med su idealna kombinacija. Med ima antiupalna svojstva, dok je kurkuma prirodni antibiotik koji smanjuje crvenilo.

Za ovu masku je potrebno da dobro promiješate 2 kašike meda i prstohvat kurkume. Smjesu nanesite na lice i držite je 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Poželjno je da se nakon umivanja toplom, umijete i hladnom vodom kako bi se pore zatvorile.

Ova maska je odlična za kožu lica, a i za kosu, tako što hrani korijen dlake, odlična je za cirkulaciju glave, liječi perut, ekcem i spriječava opadanje kose.

Odličan savjet

Ukoliko vam je teško da pravite smjese od meda i kurkume, kako biste poboljšali svoje zdravstveno stanje, dovoljno je da u svaki ručak koji kuhate dodate prstohvat kurkume. Jelo će dobiti veoma lijepu boju, nema potrebe da koristite vještačke začine, koji daju aromu, a vaše zdravlje će se dosta popraviti, počevši od cirkulacije, rada srca, prokrvljenosti, a ovaj začin podstiče detoksikaciju što će se pozitivno odraziti na kosu, kožu i nokte što je esencijalno u ovim zimskim danima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*