Kada vidite šta Aloe Vera radi vašem tijelu shvatit ćete zašto su je Egipćani zvali biljka besmrtnosti!

Biljka koja se diljem svijeta koristi za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti pa čak i raka.

Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike , izgledom podsjeća na kaktus iu sebi sadrži dosta vode . Bogata je vitaminima i mineralima , pogotovo vitaminom C , E i cinkom . Ona ima antibakterijsko djelovanje pa zbog toga uspješno sprečava sve vrste infekcija .

Ova biljka u Rusiji je poznata kao ” eliksir mladosti ” dok su je stari Egipćani nazivali ” biljkom besmrtnosti ” au nekim krajevima zovu je još i ” kraljicom ljekovitih biljaka ” . Po svojim iznimnim ljekovitim moćima bila je dobro poznata i korištena iu kineskoj tradicionalnoj medicini . Aloe vera ( aloja ) se bez sumnje smatra za najlekovitiju biljku na planeti . Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki utjecaj na zdravlje au isto vrijeme vrlo je korisna u kozmetičkoj industriji . Na njoj su provedena mnoga znanstvena istraživanja ali do sada još uvijek nisu u potpunosti objašnjena čuda koji leže unutar ove biljke i na koji način se uz njenu pomoć postiže izlječenje nekih od najtežih bolesti poput raka i AIDS – a . Postoji i vjerovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za njegu kože .

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože lica i tijela i drugih dermatoloških problema.

Ljekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloe vera masovno je korištena za liječenje žrtava atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Aloe vera se danas primjenjuje za lijeenju mnogih bolesti počevši od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do najozbiljnijih bolesti kao sto su astma, bronhitis, dijabetes, rak (pogotivo rak kože), sida i tome slično. Uz pomoć ove biljke uspješno se liječi i anemija, hepatitis, visak kolesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posljedice kemoterapije i radioterapije.

Ova vrlo ljekovita biljka postala je nezamjenjiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za njegu tijela. Tako je aloe vera mast zaista odličan za liječenje akni a zbog svojih karakteristika često se nalazi u sastavu dezodoransa. Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lijek protiv opeklina izazvanih pretjeranom izlaganju sunčevoj svjetlosti. Razne kreme na bazi aloe vere daju koži vlaznost i mekoću.

Ne treba zanemariti činjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranjiva. U kombinaciji s raznim voćem aloe vera je odličan okrepljujuće prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima.

Danas se za liječenje raznih bolesti najviše koristi aloe vera gel.

Aloe vera gel

Gel aloe vera dobiva se iz unutrašnjosti lista biljke a ustanovljeno je da sadrži cak 250 ljekovitih sastojaka. Može se piti ili koristiti za vanjsku uporabu a pomaže u liječenju poremećaja metabolizma, upalnih procesa, protiv virusa, bakterija, gljivica, za jačanje imuniteta. Aloe vera gel također potiče rad unutarnjih organa: jetre, srca, bubrega, žuči. Regulira rad živčanog sustava i pomaže kod odvikavanja od alkohola i pušenja. Kao sredstvo za lokalnu upotrebu koristan je za liječenje svih kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, za njegu usta i zuba, protiv akni i prhuti i još mnogo toga.

Izvor: narodnilijek

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*