EVO ZAŠTO TREBATE PITI TOPLU VODU NA PRAZAN STOMAK SVAKO JUTRO! REZULTATI ĆE VAS IZNENADITI!

Iako možda nije po vašem ukusu, jer ste navikli da je pijete hladnu, konzumiranje vruće vode ima mnoge dobrobiti za vaše zdravlje, a ukus se može poboljšati dodavanjem limunVećina nas započinje jutro šoljicom vrućeg čaja ili kafe, da se zagrejemo posle buđenja. Međutim,kad pijemo vodu, želimo da bude hladna. Ako je verovati ajurvedi, nismo u pravu kad je voda u pitanju.Redovno ispijanje vruće vode, posebno ujutru, blagotvorno deluje na organizam tako što pospešuje varenje, i pomaže oslobađanje metaboličkog otpada.
Dajemo vam šest razloga zašto da konzumirate toplu vodu:

PROČIŠĆAVA ORGANE ZA VARENJE

Šolja vruće vode ujutru može vam pomoći da očistite telo od toksina. Voda i druge tečnosti potpomažu razlaganje hrane u želucu i održavaju digestivni trakt. Topla voda razložiće hranu brže, i time olakšati varenje. Konzumiranje hladne vode u toku, ili posle, obroka, zgušnjava masti u hrani i tako stvara masne naslage u crevima. Na sreću, možete zameniti hladnu vodu toplom da potpomognete varenje, naročito posle obroka.

POMAŽE KOD ZATVORA

Pre ili kasnije, svakog od nas zakače ove stomačne tegobe, koje nastaju zbog slabe peristaltike. Grčevi i nadimanje koje tada osećamo izazvano je nedostatkom vode u organizmu. Jedna čaša vruće vode, ujutru na prazan stomak, pospešiće rad creva, i pomoći telu da profunkcioniše normalno.

UBLAŽAVA BOL

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lek, a može ublažiti bol prilikom menstrualnih tegoba. Toplota će opustiti stomačne mišiće i osloboditi vas grča, čime će umiriti bol. Topla voda je dobra za sve vrste grčeva i zato što pospešuje kapilarnu cirkulaciju i na taj način opušta mišiće.

SMANJUJE VIŠAK KILOGRAMA

Ako držite dijetu verovatno ste već čuli da čaša tople vode ujutru pomaže smršate. Topla voda povećava temperaturu tela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagoreva više kalorija. Takođe blagotvorno će uticati i na bubrege i sve organe za izlučivanje.

POBOLJŠAVA CIRKULACIJU

Konzumiranje tople vode oslobađa organizam toksina. Na taj način poboljšava se i cirkulacija.

ZAUSTAVLJA STARENJE

Prevremeno starenje je noćna mora svake žene, ali na reću, ovo se može sprečiti konzumiranjem tople vode. Prisustvo toksina u organizmu ubrzava starenje, a budući da topla voda oslobađa organizam toksina, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*