ČUKLJEVI ĆE POSTATI PROŠLOST: Savjeti za kućno liječenje čukljeva

Ako ste i vi nekada imali tegobe sa čukljevima sigurno već znate koliko neprijatna tegoba oni znaju biti. Oni su toliko nezgodni da je teško pronaći i dobru riječ kojom bi ih se opisalo, kao i odgovarajuću obuću u kojoj nam ne bi zadavali muke. Na sreću, razni prirodni preparati mogu pomoći pri ublažavanju tegoba i liječenju. Za početak je najvažnije očistiti organizam t to pomoću napitka od lovorova lista.

Gavez može pomoći kod deformacije palca
Malo tko zna, ali je gavez jedina poznata biljka koja liječi i uklanja čukljeve. Čukljevi su pojava deformacije kosti palca, za koju moderna medicina nema nikakvog rješenja osim bolne operacije. Gavez naime može ukloniti ovu neugodnu pojavu na potpuno prirodan i bezbolan način. Liječenje pomoću masti od gaveza i tinkturama, može trajati i do godinu dana, ali valja biti uporan, jer se isplati i čukljevi će nestati.

Limun i jod rade veoma dobro

Za liječenje čukljeva djelotvorna je i otopina s limunom i jodom. Pomiješati sok od dva neprskana limuna i jod u jednakom omjeru. Otopinu nanijeti na čukljeve i nježno umasirati.

Ova otopina radi jako dobro i kada je u pitanju petni trn.

Otopina s jodom i aspirinom
Mjеšаvina јоdа i аspirina odlično je sredstvo protiv bolnih čukljeva, zglоbоvа i drugih izrаslinа. Usitnite pet аspirina ili andola (od 200 mg) i dodajte 10 ml јоdа.
Мućkаjte dоk sе аspirin ne rastopi u jodu i ne postane bеzbојаn. Time mažite bolna mjesta svaku večer prije spavanja. Vrlo brzо оsjеtit ćete poboljšanje.

Refleksologija

Ovo je intenzivna masaža stopala. Pritiskom na skraćene tetive vraća se pravilan položaj prstiju stopala, a promjene su vidljive nakon nekoliko tretmana. Refleksologija djeluje na tri načina: opušta, potiče cirkulaciju i promiče energetsku ravnotežu unutar tijela.

Prohodajte i bosi

Što više vremena provedete hodajući bosi, stopalima darujete neizmjerno zdravlje, prije svega aktivno smanjujete opterećenje izazvano nošenjem obuće. Pritisak na palac bit će manji, a time i bol.
Neadekvatna, loša, nekvalitetna obuća mora van! Koliko god bila lijepa i skupa. Ni visoke potpetice nikako nisu prijatelj stopala. Ortopedska obuća s ulošcima, kvalitetne papuče, tenisice i sportske cipele neka budu vaš novi odabir. Nadamo se da će vam ovi savjeti koristiti pri tegobama sa čukljevima. Svakako ih sačuvajte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*