ČISTI I NAJGORE SRČANE BLOKADE: Provjeren lijek koji smanjuje rizik od srčanog udara i šloga…

Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome.

Ove dvije namirnice su vjerovatno jedne od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom tijelu. Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga.

Postoje neki lijekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili prirodna rješenja umjesto toga. Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primjer, konzumiranje više bijelog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Mešavina limuna sa bijelim lukom – savršena za čišćenje srčanih blokada:

Metoda 1:

Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira

– 1 šolja soka bijelog luka

– 1 šolja jabukovog sirćeta

– 3 šolje prirodnog meda

Priprema:

Prvo, morate pomiještati sve gore navedene sastojke i kuhati ih pola sata. Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mješavinu da se ohladi. Kada se ohladi, treba umiješate 3 šolje prirodnog meda. Trebalo bi da ovu mješavinu premjestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Primjena:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smjese, svakog jutra, prije doručka.

Metoda 2:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

– 2l voda

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender i izblendirajte. Zatim sipajte smjesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuhajte do ključanja i ostavite da se kuha još 5 minuta. Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se hladi, procijedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Primjena:

Treba da pijete 50ml dnevno 3 nedjelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedjelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50ml svaki dan 3 nedjelje.

Napomena: Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 mjeseci.

Metoda 3:

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isječenih na male komade

– 30 čehnova bijelog luka, isjeckanih na komadiće

– 2l voda

– šećer

Priprema:

Prvo treba da stavite 3 limuna i 15 čehnova bijelog luka u blender. Onda bi trebalo da dolijete vode i izmiješate.

Napomena: Ako želite, možete dodati malo šećera radi ukusa.

Sipati smjesu u metalnu šerpu. Zatim treba da ponovite isti proces sa ostala 3 limuna i 15 čehnova bijelog luka. Kada ste završili sa drugom smjesom, trebalo bi da dodate litar vode u blender i sipate ovu vodu u šerpu. Zatim stavite šerpu na šporet i ostavite da proključa. Kada počne da ključa, smanjite na umjerenu vatru i kuhajte 5 minuta. Kada je gotovo, procijedite smjesu i sipajte u drugu posudu. Sada, kada je sva tečnost u posudi, ostavite je da se ohladi. Kada se smjesa ohladi, koristite cjediljku i lijevak da je sipate u staklene boce. Možda će biti potrebno neko vrijeme da mješavina prođe kroz cjediljku. Dobićete otprilike oko 3 do 4 litra ovog lijeka. Potrebno je da flaše čuvate u frižideru.

Zapamtite: Nemojte koristiti plastične boce. Plastične boce sa toplom ili vrućom tečnošću u njima mogu da izazovu ozbiljne zdravstvene probleme. Plastične čestice iz boce ulaze u tečnost. Savjetujemo vam da koristite samo staklene flaše.

Primjena:

Prvo, treba da pijete 1 šolju ovog lijeka, svaki dan 3 nedjelje. Zatim treba da napravite nedjelju dana pauze. Poslije 1 nedjelje pauze, treba da pijete 1 šolju svaki dan još 3 nedjelje.

Napomena: Ova metoda je izuzetno moćna, tako da preporučujemo da je radite samo jednom godišnje ili kad god želite, ako mislite da je prošlo dovoljno vremena između tretmana.

Izvor: net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*