Čaj od kantariona na ovakav način čisti jetru, umiruje žludačne tegobe i …

Čaj od kantariona na ovakav način čisti jetru, umiruje žludačne tegobe i …
Ovaj napitak oporavlja celo telo

Čaj od kantariona se već decenijama koristi za lečenje u narodnoj medicini. Lekovita svojstva ovog napitka su neverovatna, a najčešće se koristi kod želudačnih problema, za ublažavanje depresije i za izbacivanje kamena iz bubrega.

Važno je napomenuti da ovo nije čaj koji trenutno deluje. Da bi rezultati bili vidljivi potrebno je piti ga 7 dana bez prekida, a nakon toga napaviti pauzu nekoliko dana i onda ponoviti ciklus od 7 dana. Značajnije rezultate možete primetiti nakon 3 do 6 meseci ispijnja ovog čaja na ovaj način.

Evo kod kojih tegoba se koristi čaj od kantariona:

Za depresiju i duševni nemir
Ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za lečenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi. Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

Deluje povoljno na hormone, uklanja simptome PMS-a i menopauze. Pomaže kod menstrualnih grčeva, a leči i anemiju.
Odličan je za umirivanje nadraženog želuca, a navodi se da može da pomogne i u lečenju čira na dvanaestopalačnom crevu. Kantarion je najbolje kombinovati sa drugim čajevima kako biste na najbolji način uklonili tegobe i bolove.

Pomešati po 20g cveta kantariona, hajdučke trave, korena crnog gaveza, sladića i lanenog semena. Mešavinu preliti sa 1l kipuće vode, poklopiti, posle 6 sati procediti i u toku dana piti umesto vode.

Čaj od kantariona je pomoćno sredstvo kod lečenja poremećaja krvnog pritiska i slabokrvnosti.

Upotreba kantariona se preporučuje nakon hemioterapija, kako bi se telo oporavilo.
Uklanja bolove u jetri i čisti od nakupljenih toksina. Zdravlje ovog organa je od presudne važnosti za dobro funkcionisanje celog orgaizma, zato se preporučuje ispijanje ovog čaja 3 puta dnevno kako bi se očuvalo zravlje jetre.

Pomešati po 25g kantariona, nane, petrovca i smilja. 3 kašike mešavine preliti sa pola litre kipuće vode, poklopiti i ostaviti celu noć da odstoji. Idućeg dana piti po 1 šoljicu, 3 puta dnevno pre jela.

Bolje od bilo kog leka, čaj od kantariona, izbacuje kamen iz bubrega ukoliko ga pripremite na sledeći način: pomešajte po 20g kantariona, kilavice (sitnice), lista breze i korena zečjeg trna (gladiša). 4 kašike dobijene čajne mešavine kuvati 5min u 1l vode, i posle 3h procediti i piti u toku dana umesto vode.
Izvor: https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*