Vjeruje se da ova biljka ima magična svojstva i da će vam, ako je držite u kući, donijeti sreću i blagostanje

Smatra se da ova biljka donosi sreću!

Od davnina je poznato da se ova biljka koristi kao neka vrsta hamajlije. Vjeruje se da ukoliko u kuću unesete ruzmarin, sa njim unosite i blagostanje.

Rimski sveštenici su koristili ruzmarin kao tamjan u svim vjerskim ceremonijama, a decenijama unazad se koristi kao zaštita od negativne i zle energije koju neko pokuša da unese u vaš dom.

U 9. vijeku Karlo Veliki insistirao je da ova biljka raste u njegovim kraljevskim vrtovima, jer je vjerovao u njegova magična svojstava.

Iz ovih razloga je zaslužio naziv magična biljka:

Vjeruje se da ruzmarin privlači novac i blagostanje u dom, zato ga svaki dom mora imati. Takođe ga možete nositi i u novčaniku.

Okačite nekoliko ruzmarina iznad ulaznih vrata kako biste zaštitili kuću od provalnika i spriječili da negativna energija uđe. Vjeruje se da on služi kao neka vrsta hamjlije, pa će svaki dom koji ga ima na ovom mjestu biti zaštićen od zla.

Ruzmarin je efikasan za poboljšanje memorije i u te svrhe se koristi u vidu eteričnog ulja.

Njegov miris povoljno utiče na nervne ćelije, pa je odličan i za opuštanje. Iz tog razloga se koristi i kod meditiranja.

Ruzmarin je povezan sa plodnošću, pa se preporučuje da nekoliko grančica držite pored kreveta u kojem spavate, prenosi “Informer“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*