VEĆINA OVE SIGNALE IGNORIŠE ILI PREPISUJE UMORU: Po hodu možete saznati imate li srčanih problema

Statistika pokazuje da na svakih 36 sekundi premine od srčanih bolesti u Sjedinjenim državama što govori o tome da je ova problematika jedna od vodećih po uzroku smrti.

Mnogi simptomi mogu na vrijeme ukazati na srčane tegobe ali ih mnogi zanemariji.
Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je upozorio ljude na smrtnost od ovog oboljenja skrećajući pažnju da se na vrijeme kontrolišemo.

Iako srčanim problemi započinju bolovima u prsima ili rukama, profesor kardiologije Dejvid Njubi sa Univerziteta u Edinburgu je upozorio da jedan pokazatelj lukavo signalizira i prije ovih simptoma na bolesti ovog prijeko potrebnog organa.

Zapravo, ti signali su toliko česti da ih možete poistovijetiti sa umorom.

Možda vam se učini da je totalno nepovezan, ali se javlja kada hodate ili vježbate. Skupljanje masnih naslaga i višak kalcijuma mogu da prouzrokuju sužavanje arterija koje smanjuje protok krvi u nogama i stopalima, a može dovesti i do srčanog ili moždanog udara.

Dejvid ističe javno kako sprečavanje krvotoka u nogama ili smanjena cikulacija može pokrenuti sve ove tegobe i probleme dok hodate i vježbate pa samo trebate obratiti pažnju na to dok hodate te na vrijeme reagovati i kontrolisati se. prenosi “Novi“,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*