SVAKODNEVNO KONZUMIRANJE OVE NAMIRNICE JAČA IMUNITET ORGANIZMA

Svakodnevno konzumiranje probiotičkog sira jača imunitet organizma i omogućava tijelu da se bori protiv zaraznih bolesti, pokazala je nova studija.

Istraživanje je otkrilo da probiotički sir sadrži “korisne” bakterije koje jačaju imunološki sistem organizma, što omogućava da stariji ljudi budu zdraviji.

Unošenje sira u organizam može utjecati na poboljšanje imuniteta kod starijih osoba – rekao je doktor Ibrahim Fandi, lider ovog istraživanja.

Istraživanje je provedeno nad osobama starosne dobi između 72 i 103 godine koje su četiri sedmice za doručak u organizam unosili komad probiotičkog sira, prenosi Daily Mail.

Potom su urađeni testovi krvi kojima je otkriveno da probiotička bakterija sadržana u siru jača imunitet organizma. Rezultati su pokazali povećanje broja bijelih krvnih stanica koje su u tijelu ključne za borbu protiv zaraznih bolesti.

Dokazali smo da redovno uzimanje probiotičkog sira može pomoći kako bi se poboljšao imunitet, te preporučujem starijim osoba da sir uključe u redovnu ishranu – rekao je Fandi.

Istraživanje je objavljeno u časopisu Imunologija i medicinska mikrobiologija. prneosi “Hayat“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*