PRIRODNI LIJEKOVI ZA POBOLJŠANJE SLUHA: SPRIJEČITE POJAVU GLUHOĆE!

Gluvoća je ozbiljno stanje i ne može se liječiti. Teški slučajevi gluhoće čine ljude nesretnim, jer uz pomoć zvuka možete toliko naučiti o svijetu! Užasna pojava je urođena gluhoća, ali još je gora kada savršeno zdravi ljudi zbog svoje nepažnje i nepažnje prema zdravlju izgube sluh.

Sluh može biti prigušen tokom prehlade zbog curenja nosa. U ovom slučaju je neophodno koristiti sredstva koja ublažavaju upale u predijelu ušiju i liječe privremeni gubitak sluha. Ponekad se sluh pogoršava zbog ignorisanja pravila lične higijene – neophodno je očistiti uši, sumporni čepovi su opasni.

Još jedan razlog: starenje, godine oduzimaju akutni sluh… Neophodno je paziti na uši ako želite da doživite starost i istovremeno dobro čuti.

KAKO POBOLJŠATI SLUH

Tradicionalna medicina može da pomogne ušima. Prije samo jedan vijek, ovi recepti su se koristili za liječenje gluhoće i raznih upala uha. I to ne bez uspjeha! Pogledajte najefikasnija prirodna slušna pomagala, prenosi Dnevni.

DOMAĆI LIJEKOVI ZA DOBAR SLUH

Med i cimet

Pomiješajte jednake proporcije meda i cimeta. Ovu smjesu treba jesti svakodnevno, dovoljno je 3 kašike u jednom danu. Ojačaće sluh i stimulisati tijelo da se bori protiv štetnih bakterija.

Crveno vino i zeleni čaj

Crveno vino je poput zelenog čaja bogato antioksidantima. Oni štite dlake u unutrašnjem uhu. Njihova funkcija je veoma važna – prepreka je za bakterije koje mogu prouzrokovati gubitak sluha. Uključite čaj češće u režim pijenja, ponekad sebi dozvolite da pijete vino.

Bijeli luk

Na Siciliji se bijeli luk smatra univerzalnim lekom za sve bolesti. Da biste poboljšali sluh, iscjedite sok iz nekoliko čena bijelog luka, pomiješajte ga u jednakim razmjerama sa maslinovim uljem. Provucite ulje kroz gazu. Smjesu treba kapati u uši 2 puta dnevno, 3-4 kapi, nakon završetka sipanja kapi, potrebno je pokriti uši pamučnim peškirom.

Sok od crvenog luka i sok od bijelog luka

Ne možete da smislite jače piće! Pomiješajte 30 ml soka od crvenog luka i 30 ml soka od bijelog luka. Ovu snažnu smjesu treba piti nekoliko puta dnevno. Rezultat će biti brzo primetan, sluh postaje oštriji, u ušima prestaju svaka upala. Sve zahvaljujući nevjerovatnim antibakterijskim svojstvima pića!

Takođe, masaža je vrlo korisna ako imate nelagodnost u predelu ušiju. Istrljajte ušnu školjku i područje iza ušiju. Maženje i trljanje pomoći će vam da tonirate uši nakon slušanja glasne muzike ili oštrih neprijatnih zvukova. Zapamtite da je higijena ušiju veoma važna, ne zanemarujte je. Tada će vaš sluh biti valjan do duboke starosti!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*