NE BACAJTE KORU OD LIMUNA! Šest genijalnih primjena za koje sigurno niste znali

Svi već dobro znamo koliko je limun koristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema, a da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna.

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna upija sve neprijatne mirise. Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

3. Otjerajte mrave

Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno riješiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne “problematična” mjesta.

4. Osvježite frižider ili mašinu za posuđe

Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, mašinu za posuđe ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.

6. Izbjeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme, prenosi “Informer“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*