Ljekari uglavnom dijagnostifikuju cistu skenerom i ultrazvukom, a smatra se da je uzrok za ovo stanje korišćenje katetera, operacije na mokraćnoj bešici, kamen u bubregu i česte urinarne infekcije. Ove ciste mogu da izazovu komplikacije poput začepljenja toka mokrećne bešike, opasne infekcije, a razne komplikaciju mogu da nastanu i pri pucanju ciste.

Lijepo vrijeme je stiglo, a sa njim i želja da izgledamo mršavije i da se osjećamo bolje i poletnije.

Teška hrana koju konzumiramo tokom zimskih dana može uticati i na nivo naše energije, a idealno rješenje za to je detoks.

“Mršava voda” je idealno rješenje za hidrataciju, ali i detoks organizma. Takođe, odličan je saveznik u procesu mršavljenja, a ima veoma prijatan ukus. Sve što vam treba za ovaj napitak jeste 1 l vode, jedan krastavac i jedan limun.

Priprema: Operite i isjecajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscjedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode. Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvježavajuće piće.

BENEFITI:

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i spriječavanja zatvora.

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedjeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedjeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo svježe voće i svježe povrće koje nije termički obrađeno

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*