IMATE OVAKVE DVIJE RUPICE NA LEĐIMA? Provjerite šta one govore o vašem zdravlju

Ove rupice se nazivaju Venerine rupice, to su mali krugovi, koji se formiraju na donjem dijelu leđa kod muškaraca i žena. U slučaju muškaraca, onda se rupice zovu Apolonove rupice. Nalaze se na mjestu gdje se dvije kosti povezuju u zdjelicu, a može se vidjeti samo kod ljudi koji imaju ovu genetsku predispoziciju ili ligamente odgovarajuće veličine. Ne možemo birati da li ćemo ih imati ili ne, jer je to jednostavno genetika.

One su znak dobre cirkulacije i zdravog tijela. Ove rupice se nalaze na mjestu gdje ih je nemoguće stvoriti sa nekom vježbom bez mišića, ali ako radite na eliminaciji viška masnoće, ove rupice mogu postati vidljive.

Rupice imaju veze s tjelesnom građom i strukturom kostiju. Naši kukovi imaju dva špica okrenuta prema kralježnici i zakrivljena prema unutra, kao što se vidi na fotografiji ispod, a zbog njihovog položaja, odmah iznad njih se stvaraju ove rupice,piše Novi.

Dugo se smatralo da se Venerine, odnosno, Apolonove rupice, nasljeđuju genetski, međutim, sada prevladava mišljenje da se mršavljenjem i određenim vježbama mogu pojaviti i ako ih nemate prirodno.

Vježbe za donje mišiće leđa bi trebalo poslije nekog vremena izdefinirati Venerine, odnosno Apolonove rupice i na vašim leđima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*