Evo šta se događa s vašim tijelom ako mjesec dana pijete sirće

Jabučno sirće se dobiva se fermentacijom soka od jabuke. Ljudi ga često koriste da bi poboljšali svoje zdravlje, a naročito ako žele smršavjeti.

Naime, sirće može sadržavati puno prirodnih bakterija koje pomažu probavnim procesima, piše Klix.

Kayla Garritanoprobala je konzumirati jabučno sirće svaki dan tokom mjesec dana jer je zanimalo kako će to utjecati na njeno tijelo. Došla je do nekoliko zapažanja, premda gubitak težine nije bio jedan od njih.

Jabučno sirće ima vrlo jak okus, stoga je tražila najbolji način za konzumaciju. Probala ga je piti samostalno i to joj je jako teško išlo. Nakon malo istraživanja, pronašla je recept koji uključuje vodu, med, cimet i sirće, što je olakšalo konzumaciju, i tako je nastavila do kraja mjeseca.

Odlučila je ovaj pripravak piti ujutro prije doručka. Nastavila bi u toku dana jesti i piti kao i obično. Prvi dan se izvagala i zabilježila svoju težinu. Vagala se svake sedmice da bi pratila ima li na tom području kakvih promjena.

Sirće smanjuje apetit

Kontrola apetita bila je najuočljivija razlika koju je ustanovila. Iako je i dalje jela tri kvalitetna obroka, nije se osjećala toliko gladna tokom dana. Ograničila je grickalice između obroka i konzumirala je manje porcije.

Iako smanjeno grickanje između obroka i smanjivanje porcija u konačnici može dovesti do gubitka težine, važno je ustanoviti razliku između namirnica koje vas tjeraju na mršavljenje i onih koje djeluju kao pomoć pri mršavljenju. Sam po sebi, sirće joj nije pomogao da smršavi. Međutim, smatra da svakako može pomoći u gubitku težine ako je kombinira s pravilnom prehranom i tjelovježbom.

Sirće pomaže pri probavi

Možda je to bilo zato što ga je pila prije kafe, koja je blagi diuretik. Međutim, poznato je da sirće potencijalno pomaže u aktiviranju želučane kiseline. Također, može spriječiti plinove i nadutost.

Planira li nastaviti piti sirće?

Priznala je da ipak ne namjerava usvojiti ovu naviku. Nakon 15-ak dana jedva je čekala kraj eksperimenta. Iako vjeruje da ima nekih zdravstvenih prednosti, što je osjetila na svom tijelu, planira ga konzumirati tek s vremena na vrijeme, da bi malo očistila tijelo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*