Domaći napitak za mršanje

Svima je poznato da je za efikasno mršanje i održavanje dostignutog rezultata neophodan određen način ishrane i redovno vježbanje. Ali, kao pomoć organizmu u procesu mršavljenja, mogu odlično pomoći različita prirodna sredstva za ubrzanje metabolizma i topljenja masnih naslaga.

Jedno od takvih sredstava je mnogima od vas poznato, domaći napitak od meda i cimeta. Svako jutro prije doručka na prazan stomak i uveče prije odlaska na spavanje popijte mješavinu meda i cimeta, piše “Uspešna žena“.

Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi. Takođe, redovna upotreba ove mješavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

PRIPREMA NAPITKA OD CIMETA I MEDA

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

Prokuhajte 200ml vode

U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu (ili 1 štapić) i zalijte prokuhanom vodom,
poklopite na pola sata

Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda

Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider

Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka

Nemojte vise ništa dodavati u ovaj recept. I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Djeluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak.

Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i vidjet ćete kako napredujte u svojoj namjeri da se riješite suvišnih kilograma.

Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja tjelesne težine, zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu.

Kada se organizam isčisti, najvjerovatnije, gubitak težine će se zaustaviti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*