BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koljeno!

Ako pažljivo slušate svoje tijelo, možete primjetiti signale o razvoju bolesti mnogo prije pojave karakterističnih simptoma. Bol u mišićima upozorava na bolest organa

Lekari koji rade sa novom tehnikom kineziologije objašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signala iz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vreme, postoji opšta neravnoteža u telu. Njihovim radom pokušavaju da zamene mišićna vlakna na suprotnoj strani tela, što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Lekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tela. Procenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom telu postoje hiljade mišića, od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

*Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogu često se javljaju crevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.

*Ravna stopala ukazuju na slabost mišića karličnog dna, poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.

*Sa slabim leđnim mišićima, spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.

*Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u kolenima mogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.*Slabi glutealni mišići se primećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema, impotencije kod muškaraca.

*Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđa može ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.

*Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti, oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.

*Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa,piše Stil

Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*